maanantai 18. marraskuuta 2013

Vastauksia

Jo jokin aika sitten sain haasteen blogista http://tule-joulu-kultainen.vuodatus.net/  ja nyt vihdoinkin pääsen vastaamaan siihen. Kiitän haasteesta! Nämä ovat kovin mukavia, vaikka onkin vaikea löytää aikaa vastaamiseen. Tämä haaste on pyörinyt valtavasti -todella paljon ihania kysymyksiä ja vastauksia ihanissa blogeissanne! Mutta tästä syystä (ja myös siitä, että aikani ei millään riitä etsimään edes sitä yhtä blogia, joka haastetta ei vielä olisi saanut) en nyt haasta ketään, enkä vielä kirjoita kysymyksiäkään. Jos sinä haluaisit kuitenkin hieman mainosta blogillesi, niin laitathan viestiä minulle -kommenttina tai sähköpostilla- laitan sinulle sitten ihan omana postauksena haasteen ;-).


Haasteen tarkoitus on etsiä blogeja, 
joilla on alle 200 lukijaa ja kasvattaa niiden lukijakuntaa:
1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuilleen
4. Haastetun tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro, kuka sinut on haastanut ja kenet sinä haastat
6. Eikä sitten haasteta samaa blogia takaisinpäin :-)
11.Asiaa itsestäni 
1) Olen asunut useassa eri maassa
2) Joulu on minulle erityisen tärkeä erityisesti yhdessäolon takia.
3) Skräppään paljon, mutta korttien tekeminen on yhtä tuskaa
4) Joulu on elämässäni lähestulkoon ympäri vuoden työni takia. Viimeistään maaliskuussa alkaa seuraavan syksyn ja joulun suunnittelu
5) Kynttilät, muki glögiä ja rauhallinen hetki aamulla tai illalla riittävät päivästä palautumiseen tai hyvän päivän aloittamiseen 5-10min on jo hyvä juttu.
6) Rakastan kesämökkiämme ja siellä vietettyjä hetkiä.
7) Haluaisin matkustella enemmän, erityisesti Itävallassa ja Kiinassa, mutta melkeinpä mikä tahansa kohde käy!
8) Opettelen olemaan kiitollinen kaikesta mitä minulla on, myös niistä arkisista ja pienistä asioista, jotka kuitenkin merkitsevät paljon 
9) Karsin kotoamme kaikkea turhaa, minulla on ollut kirpparipöytä nyt vuoden yhteen menoon. Lasten vanhat vaatteet alkaa nyt olla selätetty kanta! Tosin niitä tulee koko ajan lisää... Mutta muuten työtä on vielä jäljellä riittävästi...Välillä vain ihmettelen, että mistä tämä kaikki tavara on tänne tullut...
10) Haluaisin muuttaa kotimme huonejärjestystä -mutta vielä tällä hetkellä urakka on vähän liian iso vrt. edellinen kohta ;-)
11) Opettelen yhä parempaa ajankäyttöä.


Saamani kysymykset ja vastauksia niihin:
1. Miten valmistaudut jouluun?
Luen joululehtiä -yleensä jo kesästä alkaen. Kokeilen uusia reseptejä lähinnä herkkureseptejä ympäri vuoden. Teen lahjoja ympäri vuoden. Lähempänä joulua -lokamarraskuun vaihteesta eteenpäin joulu alkaa ilmestyä kotiin ajatuksella joka päivä jotakin.
 
2. Ostatko joululahjoja? Kenelle?
Vaikka teen lahjoja, niin silti niitä tulee ostettuakin, miehelle, lapsille (omat ja kummilapset), vanhempani, veljeni ja hänen perheensä, paras ystäväni ja hänen perheensä saavat jotakin myös.
 
3. Nautitko enemmän antamisesta vai saamisesta?
Nautin tavattomasti lahjojen valmistamisesta, etsimisestä, ostamisesta ja antamisesta. Tykkään toki itsekin saada paketteja, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän lahjojen antamisesta.
 
4. Joululeivonnainen, josta pidät eniten?
Vanillenkipferln ja Linzer Auge -pikkuleivistä, suomalaisista joulutorttu.Minttusuklaa-kakku on myös tosi hyvää.
 
5. Teetkö joulusiivouksen vai luotatko joulun tuloon ilman siivousta?
Hieman perussiivousta tarkempi siivous riittää. En aio viettää jouluani kaapissa, joten ne jätän suosiolla rauhaan. ;-)
 
6. Joulun lempi tuoksusi?
Glögi.
 
7. Ketä viettää joulua kanssasi?
Oma perheeni, vanhempani ja veljeni perhe. Jännittävissä tunnelmissa; veljeni perheeseen odotetaan perheenlisäystä joulun aikoihin.
 
8. Mitä makuja jouluusi kuuluu?
Glögi, piparit, itävaltalaiset pikkuleivät, suklaa, joulutortut... en niinkään ole jouluruokien ystävä.
 
9. Joulu kotimaassa vai ulkomailla?
 Paikalla ei niin väliä, kunhan rakkaat ihmiset ovat ympärillä. Kaikkia on tullut kokeiltua, joulua ulkomailla rakkaiden kanssa ja ilman, joulua kotona yksin ja rakkaiden kanssa. 

10. Onko teillä jouluna kuusi sisällä? Jos niin, niin millainen
Nykyään muovikuusi. Valitettavasti olen kamalan allerginen kuuselle, emme mahdu samaan taloon, huoneesta puhumattakaan. :-(
 
11.  Mitkä asiat tekevät joulun?
Yhdessäolo, rauhallinen tunnelma, ystävällisyys, tietyt perinteet ja uudet mausteet. Kynttilät, kauniit valot ja koristeet, joulumusiikki. Kiireettömyys.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti