lauantai 5. joulukuuta 2015

jouuvalmisteluja

Parin viikon mittainen sähkökatko venyikin sitten 40 tunnin mittaiseksi. Siinä meinasi kyllä huumori loppua, vaikka ihan hyvin pärjäsimmekin. Pakasteet saatiin kavereille turvaan, takassa keitettiin retkipannulla teet ja kahvit, paistettiin karjalanpiirakat, kynttilän valossa istuttiin iltaa. Pimeä aika on vain niiiiiiiin pitkä. Yhden joululahjan sain tehtyä. Kuvaa siitä ei vielä tule, jos vaikka saaja sattuu täällä pyörähtämään.

Kotona joulua on laitettu enemmän ja vähemmän, erityisesti mieheni toimesta, mikä on tietysti mukavaa. En ole tämän talon ainoa jouluhörhöilijä. Yhtenä päivänä töistä tullessa talomme eteen oli ilmestynyt kuusi valoineen, toisena sisälle oli ilmestynyt jouluisia koristeita, valoja yms. Verhotkin keittiöön olivat ilmestyneet yhtenä päivänä.

Oma syksyni on ollut kamalan työntäyteinen. Jokaista euroa vastaan täytyy yrittäjänä tehdä kamalasti töitä. Eikä rahaa jää silti yhtään ylimääräistä. Marraskuu oli huonoin tänä vuonna, vaikka sen pitäisi olla yksi parhaista. Joulukuu on onneksi alkanut mukavasti, toivottavasti näin jatkuukin.

Joulukortteja olemme tyttären kanssa askarrelleet varmaan yli oman tarpeen, innostuimme vähän helposta ideasta :-) nyt ne vielä pitäisi kirjoittaa ja pistää postiin. Kun postilakkokin saatiin loppumaan. Joululahjatkin alkavat olla mallillaan, enää puuttuu se pahin tai vaikein, mieheni. Tänään olisi tarkoitus mennä katsomaan josko ideaa tulisi. Uuden järjestelmäkameran hän haluaisi, mutta siihen ei budjettini yllä.

Joulun ruoat on hanskassa -ainakin mistä ne saa, mitä en itse tee. Pikkuleipiä, pipareita ja torttuja pitäisi vielä tehdä. Ja kakut. Pikkuleipäosastolla ajattelin aloittaa tänään. Vanillenkipferl, Linzerauge, Kaffeekueschen, Katzenzungen... ja tänä vuonna ajattelin kokeillä suklaabrownieita. Kakuksi ehkä Mariannerouhekakku tai... Leipä jää sitten ihan joulunaluspäiviin. Pipareita ja joulutorttuja on jo pari kertaa tehty ja syöty. Hyviä ne vaan on.


 Lunta oli muutaman päivän ajan silloin pari viikkoa sitten. Maisemat olivatkin kauniit. Nyt on niin pimeää ja sateista. Hieman lunta, niin tuntuisi siltä, että joulu tulee ihan oikeasti. 3 viikkoa, ja pyhiä viedään...

Tänään on siis luvassa lahjaostoksia ja leipomista, huomenna korttien kirjoittamista ja lisää leipomista. Jossain välissä katsotaan muodostelmaluistelun 2. valintakisoja. Melko leppoisaa siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti