tiistai 10. kesäkuuta 2014

Joulu ja Juhannus

Aurinkoinen tervehdys Sinulle!

Kummasti koko kevät on pyörähtänyt niin, etten ole kirjoittaa ehtinyt. Tai jaksanut. Melko rankka kevät on takana, nyt alkaa helpottaa -toivottavasti ainakin!
Sain juuri Juhannuksen ruokailut suunniteltua (meitä on ainakin 10 henkeä), purettua reseptit ostoslistoiksi (pituutta sille tuli 1 A4 ruutupaperi, joka riville, molemmin puolin!!) ja mietin, että kyllä se taitaa niin olla, että ainakin meillä Joulu ja Juhannus ovat sellaiset parit, että parempaa täytyy hakea. Muistuttavat toisiaan niin monin tavoin, paljon yhdessäoloa, yhdessä tekemistä, hyvää ruokaa ja juomaa. Juhannusta vietämme saaristossa mökillämme -ilman edes kaivovettä, mikä tietysti tuo omat haasteensa. Kaikki vesi viedään kanistereissa mukana. Paitsi saunalle, sinne vesi otetaan lähteestä. Sähköt mökillä sentään on. ;-) Ruokien suunnittelussa täytyy ottaa olosuhteet huomioon, mahdollisimman vähän jääkaappitavaraa, paljon kasviksia (jotka pestään jo kotona!) kuitenkin herkullista ja monipuolista... Vanha runko periytyy vuosien varrelta, aina jotain uutta tulee mukaan ja jotain jää pois. Tyttäreni 9v on innokas kokki ja hänestä onkin varmasti paljon apua ruokien laitossa.
Juhannus tarkoittaa minulle myös joulunodotuksen alkua. Siinä mielessä, että yleensä Juhannuksena teen tai ainakin aloitan joulukorttien tekemisen. En yleensä tee kortteja kuin omiin tarpeisiini, en myyntiin, mutta silti teen kortit todella hyvissä ajoin. Elokuusta eteenpäin työrintamalla on niin hektistä, että ei kannata sinne jättää mitään, minkä voi tehdä jo aiemmin ;-) Keleistä vähän riippuen teen joko kaikki kortit (jos sateista!) tai osan kortteja. Teen yleensä samanlaisia kortteja enemmän, jolloin voin esim tehdä ulkona jotain leikkaushommaa auringossa, ja sitten kasata kortit myöhemmin. Vähän fiiliksestäkin riippuu.
Juhannuksen jälkeen lomailemme hieman koko perheen voimin, ja sitten alkaakin valmistautuminen syyskauteen ja jouluun. Iiik, ihanaa! Tekisi jo mieli mennä kurkkimaan kaiken maailman paikkoja, että mitähän kivaa joulua on tulossa, mutta eipä taida vielä olla esillä mitään.

Oikein mukavaa Juhannusta
toivottelee Pikkuinen Tonttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti