maanantai 11. elokuuta 2014

Heinäkuun helteitä -joulun tunnelmaa

Tämä kirjoitus on jäänyt julkaisematta jostakin syystä... mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan, vaikka otsikko vähän harhaanjohtava jo onkin.

 *** *** *** *** *** ***

Istun riippukeinussa takaterassillamme. Kello on jo puoli kymmenen illalla. Vielä tarkenee oikein hyvin hihattomassa paidassa ja lyhyessä kesähameessa. Aurinko on jo melko matalalla, alkaa painua puiden taa. Kohta tulee pimeä ja on pakko mennä sisälle. Sytytin kynttilän terassin pöydälle. Päivällä ukkoskuuron aikaan kynttilöitä paloi useita sisällä. Olin yksin kotona ja tunnelmoin. Pimeä asunto, kynttilän valoa -niin kaunista! Välillä salama valaisi koko huoneen.Ukkonen meni kyllä pian ohitse, mutta annoin tuikkivien palaa loppuun asti.
Joululehtien lukemisen aloitin jo Juhannuksena. Olin kipeänä ja makoilin sängyssä suurimman osan aikaa. Siinä oli sitten riittävästi aikaa selailla vanhoja joululehtiä. Paljon toteutettavia ideoita löytyikin.Pinterestissä joulu on alkanut olla jo melko paljon esillä. Ihmiset tallettavat jouluideoita todella paljon! Tai sitten olen onnistunut löytämään ne kaikki jouluhullut -enpä usko... Ympäri maailmaa ihanaakin ihanampia kuvia ja ideoita.

Tänään otin käsiini viime jouluna lahjaksi saamani kirjan: Ilona Pietilän Lumoava joulu.

Aivan ihana kirja. Mutta yllätyin, kuinkä huonosti muistin sen sisällön! Siinä mielessä hyvä, että nyt luin kirjaa uusin silmin, ja inspiroiduin todella. Useampi resepti, joita haluan kokeilla. Useita ideoita, joita haluan testata, toteuttaa, ottaa meille käyttöön. Yksi hauskimmista oli "vauvantossu"-joulukalenteri. Puneinen ja harmaa sukka vuoropäivin -vauvansukan kokoinen punaisessa narussa., jokaisessa sukassa pieni yllätys. Tämmöisen haluan meidän perheen kalenteriksi!

Olen nauttinut suunnattomasti kesästä -kun se vihdoin alkoi -lämmöstä, helteistä ja valosta. En varmaan koskaan ole ollut näin ruskettunut! Mutta silti odotan jo joulunalusaikaa, pimeitä iltoja kynttilän valossa, glögiä mukissa. Välillä mietin, kuinka vaikeaa onkaan elää tässä hetkessä nauttien ja samalla unelmoida tulevasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti