sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Lehtikatsaus 4/14

Tällä kertaa vuorossa on pari saksankielistä joululehteä. Garten und wohnen November ja Landleben. Saksa on minulle kuin toinen äidinkieleni, joten nautin siitä, että saan käyttää kieltä muodossa tai toisessa.

Garten und wohnen ei vielä varsinaisesti ollut joulunumero. Mutta tässä marraskuun numerossa on aina jouluinen tilausosio, jossa on ihania jouluisia juttuja tilattavaksi. Ihania kyllä, mutta melko hintavia. Ja toinen aina tästä numerosta löytyvä juttu ovat jouluiset reseptit. Perinteisiä yleensä.
 Mielenkiintoinen juttu oli kävyistä, männyn ja kuusen ja vähän muistakin. Kuvien kera selvitetty mitä eroa on eri kuusenkävyillä. Meillehän kuusi on kuusi, mutta Saksassa niitäkin on erilaisia. Yleisesti ottaen tämä lehti ei petä koskaan, jos tykkää tämän tyyppisestä tyylistä sisustuksessa ja puutarhassa.

Toinen lehti oli LandLeben -Lebenstil mit Liebe zur Natur. Taattua tavaraa, jos tykkää maalaisromanttisesta tyylistä.
Paljon kauniita kuvia, sisustusideoita, lukemista. Ei niinkään diy-juttuja. Kuitenkin lehti, johon tulee palattua uudelleen ja uudelleen, niin katselu, kuin lukumielessä.

Tämä lehti sai minut pohtimaan omaa makuani ja tyyliäni. Pidän kovin monenlaisista jutuista, tykkään kovasti katsella maalaisromanttisia kuvia ja sisutuksia. Samoin vintagea. Mutta kotonani sitä ei juurikaan ole, enkä edes tiedä haluaisinko kotini näyttävän siltä. Sitten kun kotonani katselen ympärilleni, niin en voi todeta tämän olevan sillisalaattia kummempaa! Ja kun mietin, että mitä on sisustusostoslistallani -siis isompia juttuja, keittiön pöytä, sohva/nojatuolit, valaisimet keittiöön ja olohuoneeseen... niin aika sekalaista on sielläkin. Pitäisi varmaan vähän tarkistella sitä ja kokonaisuutta...
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti