perjantai 12. tammikuuta 2018

Joulukukkakatsaus -joulun jälkeen

Joulukukkani jaksavat kukkia edelleen. Tai itse asiassa tassetti aloitti vasta nyt. Tiesin kyllä, että siinä on melko voimakas tuoksu, mutta mielestäni se on kyllä enemmän haju, kuin tuoksu!! Se on kuistin ikkunalla ja koko kuisti haisee.... öööö kissanpissalle... kukkisi vaan äkkiä, niin raaskisi heittä pois! Kaunis se on, tykkään kovasti, mutta tuo haju!
Amarylliksissäkin uutta vartta ja kukintoa nousee kaikissa kolmessa. Mielestäni ostin kaksivanaisia amarylliksen sipuleita, mutta yksi on jokaisesta jo kukkinut, toinen kukkii nyt ja kolmas on kaikissa kasvamassa, ensimmäinen avautuu varmaan ihan lähipäivinä. Ei se mitään, kauniita ovat! Amarylliksistä tykkään valtavasti. Valkoisista erityisesti. Ei muissakaan mitään vikaa ole... enkä osaa tarkemmin sanoa miksi. Meillä ei ole edes valkoista sisustusta!
Lahjaksi sain valkoisen tulilatvan, istutusasetelmassa. Kaunis sekin. Mutta sekin alkaa vasta nyt kukkia! Pienet kukat ovat kuin pieniä ruusuja!Sain lahjaksi myös meriruusukkeen - tai sen nimiseksi kukan tulkitsin. Kaunis. Se ilmeisesti voisi kesällä viihtyä ihan kukkapenkissäkin, kunhan ei liikaa kastu...sitä on tietysti vaikea kontrolloida Suomen kesässä. Tästä ei nyt ollut kuvaa, mutta näitä on ollut maalattuna ja kimalteella ja ties mitä jouluna myynnissä. Kelpo viherkasvi ympäri vuoden ilmeisesti.
Kaiken kukkuraksi joulukaktuskin alkoi tuottamaan uusia nuppuja ja kukkia! Useampia. Sehän kukki ennen joulua ihan valtavasti, joten tämä oli kyllä melkoinen ylläri. Usein se on kukkinut uudelleen pääsiäisen tienoilla. Nähtäväksi jää, jaksaako tämä silloin vielä kukkia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti