keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Joulukorttirumba


 Pohdin joulukortteja. Tekisinkö tänä vuonna itse? Useana vuotena olen tehnyt. Joitakin olen myös ostanut. Ja joka vuosi lähetettäviä kortteja on vähemmän ja vähemmän. Jos nyt aloittaisin tekemään niin tulisihan sitä valimista... Kun voi olla, että sitten lähempänä joulua hommaan ei enää olisikaan aikaa. Kävin vähän askartelukaupassa fiilistelemässä. Vielä en ostanut mitään, mutta aika kivoja juttuja olisi... ja sellaisia, mistä saisi melko helpolla kivannäköisiä kortteja. 

Tykkään saada joulukortteja, pidän ajatuksesta, että sen lähettäjä on ajatellut minua, nähnyt vaivaa.  Tykkään myös lähettää kortteja, koska haluan ihmisten tietävän, että välitän, ajattelen heitä. Siksi myös itsetehdyt kortit ja ajatuksella valitut kortit ovat minulle tärkeitä. Siksi en myöskään lähetä massoittain kortteja, tulostettuine osoitelappuineen. Monena vuotena olen harkinnut joulukirjeen -tai ainakin korttiin enemmän sisältöä- kirjoittamista. Mutta tullut siihen tulokseen, että enpä taida keretä kirjoittamaan. Ainakaan käsin. Koneellakirjoittaminen tietysti helpottaisi urakkaa huomattavasti, mutta persoonallisen kirjeen haluaisin...pitäisikö kokeilla aloittaa vaikka yhdellä kirjeellä? Kukahan sen tänä vuonna saisi? Arvonta pystyyn! 

Miten on, teetkö sinä kortteja? Lähetätkö? Miksi? Miksi et?


Kuvassa pari korttia muutaman vuoden takaa. Nämäkin helpoisti ihan kivoja kortteja. 


3 kommenttia:

 1. Lähetän kortteja kyllä, mutta määrä vähenee joka vuosi. En osaa askarrella, mutta yritän löytää persoonallisia kortteja ja kirjoittaa itse joulurunon. Kortteja on ihana saada! 😄

  Yllätyin, kun luin jostain keskustelupalstalta, että jotkut ärsyyntyvät, jos heille lähettää joulukortin. Siksi olen alkanut harkita tarkkaan, kenelle lähetän. 🤔

  VastaaPoista
 2. Heips! Etsin tietoa tämän vuoden salaisesta jouluystävästä ja se antoi sinun blogisi osoitteen. Osaatko sanoa onko tänään salaista jouluystävää? :)

  VastaaPoista
 3. Taas innostuin askartelemaan ison kasan kortteja, vaikka viime vuotisia on myös jäljellä. Annan kortit käteen mikä mahdollista, sukulaisille yleensä postitan. N. 15 korttia lähetän joka vuosi. Monesti tehnyt mieli laittaa ihan perinteinen kirje kylkeen, mutta jotenki tuntuu hankalalta kun en keksi mitä sanoa. Kirjekaverit kyllä saavat kirjeen sekä kortin. Joulupostimerkkeihin en luora enää ollekaan tai postin punaseen kuoreen. Ne tulevat perille vasta tammikuussa.

  VastaaPoista