sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Matkalla

Tyttären sukulaissynttärit on saatu onnistuneesti juhlittua. Matkaamme nyt kotiin mummolasta, missä juhlat pidettiin. Matka-aikaa miehen ajaessa olen hyödyntänyt surffailemalla Pinterestissä etsien jouluisia ideoita askarteluun, koristeluun, joulun viettoon, tunnelmointiin. Kaikkea kivaahan sieltä on löytynyt. Jos ylimääräistä aikaa löytyy, niin kannattaa tutustua Pinterestin ihmeelliseen maailmaan. Aika kuluu kuin siivillä, sen verran koukuttavaa se on!

Joululahjatkin pyörivät jo mielessä, osaksi varmaan siksikin, että tänään taitaa olla viimeinen päivä kun voi ilmoittautua salaiseen jouluystävään, ensi viikolla pitäisi tulla tieto kenelle paketit tulee lähettää ja sitten sitä pääseekin tosi toimiin. Odotan jo innolla, että pääsen joulupaketin tekoon. Toisaalta parin viikon päästä olen menossa työmatkalle Tallinnaan, siellä olen käynyt useana vuotena suunnilleen samoihin aikoihin, ja aina reissulta on löytynyt mukaan niin valmiita lahjoja kuin materiaaleja lahjoihin, kortteihin kuin koristeisiinkin. Valmiit lahjat löytynevät pääosin laivalta, kempparipuoli taitaa tänä vuonna olla erityisen kiinnostava.

Joululahjaksi ostan yleensä toivottuja, tarpeellisia juttuja, mutta sitten jotain luksustakin pitää olla sellaista, mitä haluaa, toivoo, muttei itse raaski ostaa. Teenkin lahjoja niin paljon kuin mahdollista, joskus sitä saa hyviä ideoita pikkulahjoiksi joulukukan sijaan vietäväksi tai muuten. Mutta ennen kaikkea lahjan tulee olla saajalle tarkoitettu, hänen toiveidensa ja mieltymysten mukainen. Nautin lahjojen hankkimisesta, tekemisestä, paketoinnista huomattavasti enemmän kuin lahjojen saamisesta. Vaikka kyllähän se on ihanaa, kun saa ihanan ajatuksella valitun tai hankitun lahjan, eipä sitä käy kieltäminen. Kuinka sinä? Kuinka paljon ajattelet lahjan saajaa?  Entä kummasta nautit enemmän lahjojen antamisesta vai saamisesta? Joko olet miettinyt lahjoja?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti