perjantai 19. syyskuuta 2014

Ohikiitäviä maisemia

Olen matkalla Helsinkiin. Junassa aamu seitsemältä. Ulkona on hyvin sumuista. Olisipa ihan istua nyt kotona takkatulen ääressä, kynttilöiden loisteessa... todennäköisesti kuitenkin, jos olisin kotona, niin en istuisi sohvannurkassa tunnelmoimassa, vaan touhuaisin jotain arkista, pistäisin pyykit pyörimään, lajittelisin puhtaita tai jotain...

Syksy tulee, sille ei voi mitään. Olen ehdottomasti kesän ja lämmön kannalla. Tykkään auringosta, lämmöstä, valosta. Mutta silti, jouluna pitää olla lunta! Ja pakkasta. Mutta sitten puolestani talvi voi olla jo ohi. :-) Jouluun lumi ja pakkanen kuuluvat. En voisi kuvitellakaan viettäväni joulua jossain lomakohteessa etelässä. Uuden vuoden kylläkin. Joulun voisin viettää Lapissa jossain mökissä, lumen ja jään ympäröimänä. Yksi kauniimmista näyistä on sankka lumisade -kun on kotona ja tietää, ettei tarvitse mennä mihinkään. Silloin voi tunnelmoida rauhassa, glögin ja pipareiden kera.

Asemalla katselin lehtihyllyjä sillä silmällä, että olisin ostanut jonkin käsityö- tai askartelulehden, jos kansi olisi puhutellut minua joulumielessä. En vielä odottanut, että jouluaskartelulehtiä olisi ollut hyllyssä, mutta jotain sellaista mistä olisin saanut inspiraatiota. Mutta yksikään lehti ei puhutellut minua. Yhdessä oli kivat sydännuppineulat kylkiäisenä, mutta totesin, että niille tulee pikkuisen liikaa hintaa, jos sisältö ei innosta. :-)

Eilen ostin ensimmäisen lahjan salaiselle jouluystävälleni. Ensi viikolla paketin saa jo lähettää. Ideat kahteen muuhunkin pakettiin on jo olemassa. Mutta ne toteutan vasta lähempänä. Tässähän ehtii vaikka mitä kivaa tulla eteen ennen sitä...

Viikonloppuna on Helsingin kädentaitomessut Wanhassa satamassa. Jos vain millään ehdin, niin poikkean siellä. Sieltä voisi löytyä jotain kivaa omiin askarteluihin tai valmiita lahjoja. Kädentaitomessuilta odotan aina löytäväni jotain kaunista ja persoonallista, erilaista. Toivottavasti en pety.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti