lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivä

Kylläpäs aika on juossut taas viime päivät! Tai voisihan sitä sanoa, että viikot... taitaa olla pari viikkoa siitä, kun viimeksi blogia päivitin. Melkoista menoa ja meininkiä on ollut. Nyt hiukan helpottaa ja voi alkaa täysillä keskittymään joulun valmisteluun ja joulunalusajasta nauttimiseen.

Kotona joulua on jo mukavasti esillä. Jouluverhot, valoja, koristeita. Pipareita ja torttuja on leivottu, samoin myyjäisiin parit kakut. Vielä on yhdet myyjäiset edessäpäin. Joulusiivouskin on edennyt "nurkka" kerrallaan. Joulun jälkeen täytyy kyllä varata kirppispöytä, sen verran poistettavaa tavaraa on löytynyt. Joulusiivouksessa otin pari viikkoa sitten tavoitteeksi, että joka kerran kun lähden sisältä, täytyy viedä roskapussi, tai jotain muuta roskiin... hyvin on toiminut! Jos ei perusroskista kerry vietävää, niin sitten siivotaan joku pikkunurkka ja jo taas mennään! Samalla joulusiivous on edennyt huomaamatta.


Tänään on Itsenäisyyspäivä. Ilman sen syvempää ajatusta tämä on ollut jo lapsuuden perheessäni päivä jolloin pysähdytään. Varmaan osittain käytännön syistä, mutta myös kunnioituksesta. Päivällä on leivottu pipareita, katsottu Tuntematonta sotilasta, illalla sitten kirjoitettu kortteja ja katseltu linnan juhlia. Uuni on kuumana meillä tänäänkin. Heti aamusta tytär leipoi sämpylöitä, nyt on ruoka uunissa ja ruokailun jälkeen leivomme pari piparitaloa ja jos taikinaa jää, niin irtopipareita sitten. Illaksi olen varannut nipun joulukortteja. Eli aika perinteikkäästi taitaa tämäkin Itsenäisyyspäivä mennä. Kynttilät ja niiden polttaminen kuuluvat myös kiinteästi Itsenäisyyspäivään.

 


Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti