tiistai 22. syyskuuta 2020

Jouluntuntua

 Viikonloppu vierähti mökillä myrskytuhoja siivotessa. Onneksi mitään pahempaa ei ollut sattunut, laituri oli hiukan ottanut osumaa ja yksi puu oli vähän kallellaan. Paljon pahemminkin olisi voinut käydä. Mutta risua ja roskaa oli valtavasti. Samalla pistettiin mökkiä talviteloille. Mökkimme on vanha, eikä todellakaan talviasuttava -tai edes yövyttävä. Usein olen haaveillut, että siellä voisi viettää joulun, mutta ennen sitä pitäisi se eristää ja hiukan entrailla muutenkin... juomavesikin tuodaan saareen, niin ihan helpolla se ei ole talviasuttava... mutta ehkä joskus!

Nyt kuitenkin oli kaunis syksyinen viikonloppu ja olimme mökillä, hiukan fiilistä tuli kuitenkin. Menomatkalla ostin tämän 100 ideaa jouluun lehden. Ja sitä lueskelin illalla melkein kynttilän valossa...

Olihan siinä monenlaisia juttuja, ja ehkä jotain tulee kokeiltuakin, mutta ei kuitenkaan mitään ihan maatamullsitavaa. Vuoden ensimmäiseksi joululehdeksi se oli kuitenkin kiva ja tunnelmaan pääsi mukavasti.Asusteet olin tietysti valinnut aiheen mukaan, jos kerran joulutellaan, niin sitten kunnolla. Jouluiset villasukat olen saanut äidiltä, hän on ne toiveideni mukaan tehnyt. Harmaat collarit ovat kyllä jo uransa ehtoopuolella, varmaan seuraavaa pesua eivät näe enää... mutta vielä pääsivät mukaan fiilistelyyn.
 


Aurinko alkoi laskea ja ihanasti jo kynttilän valo toi tunnelmaa kuistille.  Kyllä se joulu sieltä tulee, vaikka välillä tuntuukin, että tämä syksy on ihan mahdoton! Ja juomaksi tieytysti glögiä, kuinkas muuten! 


Mökkienergialla jaksaa taas hetken. Kumpa syksyn pimeys väistyisi äkkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti