torstai 22. syyskuuta 2022

Joulukalenterit kummilapsille


Viime joulunalla tulin siihen tulokseen, että tarvitsen jonkin systeemin joulukalentereille. Teen niitä kolmelle kummilapselle, + omalle tyttärelle. Ja jottei joka joulu tulisi samoja ylläreitä, niin yllätykset täytyy kirjata jonnekin. Ostin uuden vihon (ihan kuin mitään vanhoista kaapistalöytyvistä ei olisi voinut tähän tarkoitukseen ottaa!!) Ja nätin pistevihon löysinkin. Se oli vielä poistomyynnissä, niin kustannus ei ollut kovin paha! 
Vihkoa koristelin sitten jouluisilla kuvilla. Oikein soma siitä tuli. Tein nyt viime vuoden kalentereista ihan luukkukohtaisen sisältöselostuksen + joulun jälkeen saatujen kommenttien perusteella muistiinpanoja siitä, mikä oli hyvä ja mikä ei, mitä voi pitää kalenterissa ja mikä kannattaa vahtaa toiseen yllätykseen. 
Huomioin kalentereiden saajat sisällöissä mahdollisimman hyvin eli esim. yhdelle, joka ei syö ollenkaan karkkia, ei tullut yhtään karkkiluukkua. Toinen taas tykkää kaikenlaisista herkuista ja karkeista kamalasti, hän sai sitten niitä enemmän. Periaatteenani on, että luukun hinta on n. 2€/pv + aattona joko hieman isompi lahja tai se ihan päälahja. Yhdellä kummilapsellani on myös nimipäivä joulukuussa, joten sinä päivänä on myös vähän isompi paketti, Aarikan tonttu. Niitä olen ostanut hänelle ihan vauvasta asti, joten kokoelma nyt 15-vuotiaalla on jo ihan kiva ja kuulemma hän edelleenkin niitä haluaa.  Ensin ajattelin, että jaan vihon neljään osaan, yhden joka kalenterille, mutta sitten aloin miettimään, että enhän tiedä kuinka kauan nyt 13v kummipoika haluaa kalenterin ja toisaalta jos jonakin vuonna kalentereita voi tulla tehtäväksi useampiakin. Joten päädyin vuosijakoon, Vuoden 2021 kalenterit, vuoden 2022 kalenterit ja sitten aina joka tyypille oma aukeama. 
 Ja mitä kalentereista sitten löytyi? Karkkia, raha-arpoja, tytöillä ponnareita, sukkia, joulukoristeita, purkkaa, käsidesiä, kasvomaski, välipalapatukka, matkahammasharja ja -tahna, teetä, välipalajuoma, kynsilakka, heijastin, viila... Ja miten pysyin budjetissa? Ihan kohtuullisen hyvin. Aloitan kalenterien kokoamisen jo hyvissä ajoin, jotta voin hyödyntää mahdolliset alennusmyynnit. Kerran osuin kohdalle Finlaysonille kun siellä oli poistomyynnissä muumi-käsipyyhkeitä 4kpl / 10€. Ostin 2 settiä, siitä riitti parille vuodelle yllätyksiä. Karkeissa on usein tarjouksia pikkupatukat 4kpl/1€ tai vastaavaa, ne tasapainottavat sitten luukkuja. Eli en osta orjallisesti joka päivä 2€ yllätystä, vaan vähän soveltaen. Ja jos päälahja on isompi, voi olla, että luukkujen arvo on lähempänä 1€ kuin 2€. Mutta monet tarjoukset kyttään, jotta saisin jotain hauskaa ja erityistäkin kalenteriin. Ja juuri tänä aamuna, kun tätä postausta aloitin kirjoittamaan laitoin kaikille, jotka viime vuonna kalenterin saivat tonttuviestiä: haluatko kalenterin tänäkin vuonna. Vielä en vastauksia ole saanut, mutta taitavat olla koulussa vielä kaikki!


Joka yllätyksen paketoin numerolla varustettuun pakettiin ja pikkupaketit koriin tai laatikkoon. Kaksi kalenterinsaajaa asuu kauempana, heille lähetän kalenterit sen verran hyvissä ajoin, että saavat ne varmasti ajoissa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti