perjantai 16. syyskuuta 2022

Joulun tunnelmavalot

Viime jouluna oli lunta, tosin ei ihan näin paljon. Tämä kuva on otettu helmikuun alussa, jolloin lunta oli tosi paljon.  Tykkäsin kovasti tuosta meidän seiväskolmiosta, siinä roikkui vielä kynttilälyhty, johon ei kyllä aina saanut kynttilää laitettua, kun lunta oli niin paljon. Hiukan minua häiritsee, kun nuo seiväskolmion valot ovat eri sävyä kuin muut, mutta noista tulee kyllä enemmän valoa oikeasti pimeään pihaan.  Kuistin harjan valot ovat olleet jo monta vuotta ja niitä pitäisi uusia, siellä on sammuneita lamppuja seassa ja näyttävät vähän reppanoile. Jospas tänä vuonna saitaisiin aikaiseksi korjata tuo. 

Pihavalot näkyvät kivasti kinostenkin keskeltä. Toisella seinällä meillä on tekoköynnös, jossa on valot. Kuva on otettu ihan päivällä, varmaan keväällä juuri ennen kuin köynnös otettiin pois, sen verran valoisa kuva on. Haluaisin pihaan vielä jotain uutta, mutta en oikein tiedä mitä. En kuitenkaan mitään tosiöveriä. Perinteisiä lumilyhtyjä olemme joskus tehneet, kun säät ja aikataulut ovat osuneet yksiin. Ja jäälyhtyjäkin joskus. Mutta ne eivät oikeastaan valaise.

Valot sytytetään kun illat pimenevät riittävästi, ensimmäiset varmaan tuossa lokakuun lopulla, marraskuun alussa. aina se vähän riippuu mitä muuta tapahtuu ja miten ehtii hommaan mukaan, vai ehtivätkö naapurit ensin. :-) 

Minkälaisia pihavaloja sinulla on? Mistä valoista pidät eniten? Koska sytytät valot pihalle? Ovatko ne enemmän jouluvalot, vai kausivalot?  

2 kommenttia:

  1. Kiva toi köynnös! Sellaisesta mäkin olen haaveillut. Ulkona olevat valot on tietysti jouluvalot :) Me asutaan maalla, niin niillä on tietysti ihan käytännöllinen merkitys. Valaisevat muutoin niin pilkkopimeää pihaa. Yleensä olen laittanut valot palamaan jo syyskuun aikana. Nyt vähän mietityttää tuo sähkötilanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo köynnös on vallan ihana! Pelastin sen entisen työpaikkani lopettaessa, olisi joutunut kaatopaikalle!! On yritys- ja ulkokäyttöön tarkoitettu ja sitämyöden kestää tuulet ja tuiskut. Maalla mekin asutaan, ja pimeää on jos mitään valoja ei ole. Onneksi led-valot eivät ihan hirveästi vie sähköä, koitetaan pihistää muusta käytöstä... Mutta juu, kyllä tilanne mietityttää täälläkin.

      Poista