maanantai 2. joulukuuta 2013

juhlan suunnittelua

Siitä se taas pyörähti käyntiin itse joulun vieton suunnittelu! Joulua vietämme veljeni perheen luona jännittävissä merkeissä, heillä perheenlisäystä odotetaan joulun aikaan. Siksi suunnittelu ja varasuunnitelmat ovat tänä vuonna kovaa valuuttaa. Ruokia on nyt suunniteltu, viime vuotisen kaavan mukaan, hyväksi havaittuja on lisätty ja menekittä jääneitä jätetty pois listalta. Tekeminen on myös jaettu siten, että kaikille kolmelle osallistuvalle perheelle tulee jotain tekemistä -jotain sellaista mitä voi tehdä ennakkoon, jotain sellaista mitä pitää tehdä viime metreillä. Jotain ruokaa, jotain kahvipöytään, jotain extraa, jotain lapsivarmaa ;-)
Joulupukki kuulemma vierailee illansuussa -kuten viimekin vuonna. Lapsia on tänä vuonna kuvioissa 3 + sitten mahdollisesti menoon mukaan ehtivä vauva. Pari kissaa kirmaa myös seassa. Aikuisia on mukana 6. Ja ohjelmassa on yhdessäolon ja syömisen lisäksi savusaunaa, joulurauhanjulistusta, joulupukin vierailu, kynttilöiden vienti hautausmaalle, tunnelmaa. Melkoisen perinteistä siis.Vielä 3 viikkoa täytyy malttaa odottaa!

Miehen työkuviot joulunaikaan alkavat pikkuhiljaa selkiytymään, aikasta mielenkiintoiselle näyttää, mutta ainakin aaton ja joulupäivän saamme viettää yhdessä, mikä nyt on jo melkoisen loistava asia. Aina kun tuolla töissä ei mene niinkuin strömsössä ja jonkun on oltava töissä joulunakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti