perjantai 13. joulukuuta 2013

Leipomuksia

Leivon melko harvoin, mutta nyt näyttää siltä, että tänä jouluna tulee leivottua ihan urakalla. Ja monenlaista. Itävallassa aikoinaan asuessani minulle kerrottiin, että kunnon kotiäiti tekee ainakin 24 sorttia pikkuleipiä jouluksi. No, en ole kotiäiti, ja taitavat ajat sielläkin muuttuneen kovasti tuosta, mutta jos ei pikkuleipiä, niin ainakin leipomuksia tulee varmasti lähemmäs 10 tänä jouluna. Peruspiparit ja tietysti tortut tietysti ja sitten piparit tikkarisydämellä, tänään olen tehnyt mokkapaloja -ne kyllä taitavat hävitä parempiin suihin ennen ensi viikkoa!!, tarvikkeet on ostettu Linzer Auge ja Vanillenkipfel -pikkuleipiin, Zimtsterne tai Nussmakronen tai ehkä molemmat... tulevat todennäköisesti myös tehdyiksi. Lisäksi olen jo kahvikakkuosastolle varannut ainekset Minttusuklaakakkuun. Ja vielä ostin pähkinäisen joululeivän tarpeet. Ruisleivät olen perinteisesti vienyt jouluksi, mutta katsotaan nyt ehtiikö sitä ihan kaikkea parissa päivässä! Että tänä viikonloppuna leivotaan!
Nuo kaikki ovat oikeastaan sellaisia mitä teen joka vuosi, yleensä vaan vähän pidemmällä aikataululla... itävaltalaisreseptejä lukuunottamatta muita teen myös ympäri vuoden no joo, pipareita ja torttuja ehkä enempi syyspuolella, mutta usein jo syys-lokakuulla ensimmäiset!
Kiinnostavatko reseptit? Suurin osa noista on minulla saksaksi, mutta kyllähän ne käännän, jos jotakuta kiinnostaa :-) Reseptien kääntäminen on myös yksi ikuisuusprojekti, kukaan muu meillä ei niitä osaa saksaksi lukea, joten olisihan se ihan kiva, että suomeksikin löytyisivät. Jos vaikka tänä vuonna joulunpyhinä, jollei ennemmin tule tarvetta ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti