tiistai 27. lokakuuta 2020

Joululaulut

 Joulumusiikkia kuuntelen paljonkin, nytkin jouluradio soi taustalla, netin kautta. Usein ajattelen, että minulla on ne suosikkijoululaulut ja esittäjät, mutta kun pitäisi ruveta luettelemaan, niin vaikeaksi menee! Osaatko sinä luetella 10 suosikkijoululauluasi? Tai suosikki CD:tä/ levyä? (Kuunteleeko kukaan lisäkseni CD-levyjä?!) Aika vaikeaa minusta. Äkkiseltään sanoin, että pidän vauhdikkaista ja reippaista joululauluista. Mutta sitten aloin listaamaan suosikkejani jouluradiosta. Ja toistaiseksi lista on melkoisen rauhallinen. Tietysti aina riippuu päivästä ja hetkestä, minkälainen musiikki miellyttää. Päätin ruveta kokoamaan hieman listaa itselleni, jos vaikka tekisin jonkin kokoelman spotify:hin... tai ihan vaan huvikseni, jotta kartoittaisin tätä omaa mieltymystäni. Toisaalta on vain hyvin harvoja joululauluja, joista en pidä. Ehkä ne menevät enemmän osastolle sanoitukset ovat jotenkin törkeitä, röyhkeitä tms. äkkiseltään tulee mieleeni Sika. Siitä en ole koskaan pitänyt. 

Suosikkilevyiksini nimeäisin Michael Bublen ja Andrea Boccellin joululevyt. Mutta lista saattaa vielä kasvaa. Stay tuned ;-) 


 

4 kommenttia:

 1. Omassa Spotify-listassani on jo mukavasti joululauluja, noin 9 tuntia, mutta aina sinne on kiva saada lisää tunnelmallisia kappaleita. 🎼

  VastaaPoista
 2. Michael Buble on myös suosikkini. Hänen joululevynsä juurikin soi autossa ahkerasti joulun aikaan. Lisäksi kuuntelen usein Suvi Teräsniskan joululevyä. Muutenkin pidän joululauluista laidasta laitaan, ainoastaan kovin raskaat joululaulut eivät iske. Viime vuosina olen myös alkanut kuunnella enemmän vanhoja ulkomaisia joululauluja.

  VastaaPoista
 3. Yle teemalta tuli yhtenä päivänä dokumentti joululauluista -juutalaisten tekemistä, kuinka he eivät vietä joulua, mutta ovat tehneet kaikki suosituimmat joululaulut (maailmanlaajuisesti), Petteri Punakuonosta lähtien. Harmitti oikein kun piti töitäkin tehdä. Pikaisella hakemisella en areenasta löytänyt, mutta täytyypä oikein perehtyä.

  VastaaPoista
 4. Löytyihän se! https://areena.yle.fi/1-2929309 Tosin on vasta tulossa katsottavaksi Areenaan

  VastaaPoista