torstai 29. lokakuuta 2020

Trendit joulussa

Joulufoorumilla pohdittiin mikä on tämän vuoden trendi joulukoristeissa ja sisustuksessa. Lyhyesti kaiketi luonnonmukaisuutta ja toisaalta ylellisyyttä -kultaa ja shampanjaa. 

Täältä voit käydä kurkkailemassa trendejä.

Itse olen melko perinteinen -ja todella sekakäyttäjä, ostan koristeen jos se miellyttää silmää ja sille on paikka, en siksi, että se on tietyn vuoden trendi. Jo parinkymmenen vuoden ajan olen ostanut joka vuosi jonkin joulukoristeen, yleensä kuusenkoristeen, ja kyllä varmasti sinne jotain trendikkäitäkin on mahtunut. Mutta enemmän ne kertovat minulle siitä vuodesta, sen hetkisestä elämästä. Enkä kyllä aio ostaa tänävuonna yhtään korona-aiheista koristetta, olivatpa kuinka ajankohtaisia tahansa! Viime aikoina olen alkanut pohtimaan sitä, että pitäisikö valita vähän teemaa joulukoristeisiin. Ja teema vaihtelisi vuosittain. Jos tällä tavalla tulisi laitettua esille myös niitä kaappien aarteita... usein suunnittelen, mutta toteutus jää aina vaiheeseen... Minulla on esimerkiksi 7-haarainen iso kynttilänjalka, jota aina suunnitteln perinteiseen joulupöytään (se on sellainen todella todella vanha malli ja minullakin ollut jo parikymmentä vuotta). Mutta olisiko se kerran päässyt pöytään asti. Miksi? No suurin syy on varmaan se, että se vie paljon tilaa, ja joulupöydässä on tunnetusti tunkua muutenkin, mutta liian usein siinä kohtaa kun pöytäliina on laitettu, kattaminen alkaa, unohdan sen. 


Mikä sitten on kaunista ja perinteistä?  

Itselleni tontut edustavat sitä perinteistä, punainen väri varmasti myös. Kulta höystevärinä. Kuusenvihreä ja yötaivaansininen. Hopea. Koristeista lasiset kuusenpallot ovat kyllä ihan suosikkejani. Niitäkin on vain niin paljon, että millään kaikki ei mahdu kerralla kuuseen... Ylläolevia Aarikan tonttuja olen kerännyt varmaan 40 vuotta. Ensimmäisen sain kummeiltani, samankokoisen kuin tuo, mutta pöytäversion. Näissä olen ostanut vuosittain yhden sen vuoden mallin, ja joskus saanut jotain lisää lahjaksikin. Kuvassa näkyvän kultaisen tähtinauhan olen ostanut n. 15v sitten Indiskasta. Ei sinällään mitenkään perinteinen, mutta meidän jouluun ja joulukuuseen siitä tuli kiinteä osa heti hankinnan jälkeen. 

Modernimpaa osastoa edustaa tämä lasikoriste (suurin osa lasikoristeistani on hyvinkin perinteisiä, palloja, kelloja, lintuja), tämä tosin taisi olla tyttären valinta.  Leikkisyyttäkin saa koristeissa olla. Mutta taas saan todeta, että kuvaa joulukoristeita vielä enemmän! Ja myös niitä isompia, ei vain kuusenkoristeita! :-) 

2 kommenttia: